Om kakor (cookies) på webbutbildningar.sbsmanager.se

Den här webbplatsen innehåller kakor. Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad dessa används till samt hur de kan undvikas.

Tillämpningen av den nya kaklagen är öppen för viss tolkning beroende på typ av webbplats. Vill du veta varför vi valt att informera på detta sätt är du välkommen att kontakta oss.

Olika typer av kakor

Det finns två typer av kakor. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. Den andra typen av kakor kallas sessionskakor. Under tiden du är inne och surfar på en sida lagras den här kakan temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessionskakor lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Kakor på den här webbplatsen

Vår webbplats använder bara sessionskakor. Kakorna används för att identifiera dig som användare under sessionen. Om du inte accepterar användning av kakor kan du stänga ner denna webbplats och eftersom vi använder oss av sessionskakor kommer kakorna automatiskt att raderas. Vi rekommenderar att de som vill bli tillfrågade om att installera kakor ställer in sin webbläsare så att det kommer upp en fråga om huruvida kakor ska installeras.